SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Tiga Tahun Berehat, Kini Masanya Sudah Tiba Untuk Kembali


Ramai shbt yg terkejut dgn keputusan drastik BLOGGER CUCUMATKILAU utk kembali ke arena politik selepas tiga tahun menyepikan diri selama ini (2011-2014). Solanya jika itulah cara utk membela rakyat dlm meneruskan perjuangan nenek moyang maka ia terpaksalah dilakukan.

Soalnya, parti mana yg paling sesuai disertai skrg. Sy keluar dr PKR dan pernah memohon sertai PAS, namun lebih dua tahun berlalu tiada maklumat status keahlian yg diterima setakat ini. Itu tidak menjadi halangan, kerana segalanya berkemungkinan. Boleh kembali kpd PKR atau bersama PAS atau sebaliknya.

Mahu sertai Parti  KITA dan GERAKAN tidak mungkin. Apa yg ada  jika tidak PAS dan PKR ialah kembali kepada parti keramat UMNO dan parti perpaduan DAP sahaja yg layak skrg. Perbincangan lanjut masih dijalankan, jika ada keputusan yg memuaskan maka pengumuman rasmi akan dibuat dalam masa terdekat ini. Pilihan skrg ialah PAS, UMNO, DAP dan PKR sahaja yg masih dipertimbangkan. Mohon pencerahan dan pandangan dr shbt2 yg budiman. AMIN