SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Titah Tengku Mahkota Pahang Beri Harapan Baru Buat Rakyat


Setelah Sekian Lama Warga Kuantan Di Himpit Dgn Penderitaan Akibat Masalah Pencemaran Alam Sekitar Hasil Dr Aktiviti Perlombongan Bauksit, Akhirnya Kerajaan Negeri Pahang Mengumumkan Pembatalan 34 Lesen Melombong (MOL) Smlm.

Kenyataan Yg Di Buat Oleh Menteri Besar Pahang, Dato' Sri DiRaja Adnan Yaakob Itu Sungguh Mengejutkan. Tambahan Pula Ia Menyusul Sehari Selepas Titah KDYTM Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Hj. Ahmad Shah Yg Menyatakan Kebimbangan Akan Berlaku Bencana Besar Akibat Daripada Kerakusan Pelombong Bauksit Mengusahalan Lombong Mereka Hingga Mengabaikan Aspek Kesihatan Dan Keselamatan Penduduk.


Susulan Kenyataan Baginda Maka Akhirnya Menteri Besar PahangTelah Membuat Satu Keputusan Yang cukup Drastik Untuk Membatalkan Kesemua Lesen Perlombongan Bauksit Tersebut Mulai 31 Julai Ini.


Berita Gembira Ini Telah Memberi Harapan Baru Kepada Seluruh Warga Kuantan Terutamanya Kpd Mereka Yg Menjadi Mangsa Akibat Aktiviti Perlombongan Tanpa Kawalan Itu.Biar Pun Titah Baginda Tengku Mahkota Pahang Awalnya Di Pandang Sinis Oleh Orang Ramai, Malah Ada Yg Mengeluarkan Kenyataan Berbaur Sensitif Di Media Sosial Terutamanya Facebook Namun Ternyata Ia Memberi Tamparan Hebat Kepada Kerajaan Negeri Pahang.

Akhirnya Kini, Rakyat Telah Mendapat Perkhabaran Menggembirakan Menjelang Sambutan Hari Raya Aidil Fitri Tidak Lama Lagi.

Justeri Kami, NGO Angkatan Pembela Rakyat (Angkara) Yg Turut Sama Membantu Dalam Memperjuangkan Ini Mengucapkan Ribuan Terima Kasih Kepada Tengku Mahkota Pahang, Di Atas Keprihatinan Baginda Terhadap Isu Ini.

Ternyata Baginda Adalah Raja Yg Benar-Benar Berjiwa Rakyat Dan Cakna Nasib Yg Menimpa Mereka. Justeru Sy Menggesa Kpd Mana2 Pihak Yg Membuat Komen Liar Di Media Sosial Terhadap Tengku Mahkota Pahang Susulan Titah Baginda Tentang Isu Bauksit Baru-Baru Ini Agar Menarik Balik Kenyataan Tersebut.

Ternyata Kini Isu Bauksit Sudah Nampak Noktahnya Berkat Keperihatinan Baginda. Sesungguhnya Rakyat Menyanjung Tinggi Tanggung Jawab Besar Yg Di Ambil Oleh Baginda Untuk Menyelesaikan Masalah Yg Sekian Lama Membelenggu Rakyat Ini.

Daulat Tuanku, Dirgahayu Tuanku.

MOHD SHUKRI MOHD RAMLI
Penyelaras NGO
Angkatan Pembela Rakyat
[ A N G K A R A ]

2 Komen Artikel Ini:

 • HAFIZUL BIN HAZIQ says:
  Aug 17, 2019, 4:08:00 AM

  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663
  Telephone..Number:[+60]1123759663
  email:::::::hafizulbin365@gmail.com
  Name::::Hafizul Bin Haziq
  Country:::Malaysia
  [[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
  Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
  [[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
  Country::::::Malaysia
  Name::::::::Hafizul Bin Haziq
  email::hafizulbin365@gmail.com
  Telephone Number:[+60]1123759663
  WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
  e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

 • nenisyahir@gmail.com says:
  Dec 29, 2019, 8:02:00 AM

  Untuk bukti pencairan W / A: +6281617538564
  Nama ******* Neni Syahir
  kota: ******** Bandung
  jumlah pinjaman: ****** Rp5,5 miliar
  suku bunga: ******* 1%
  @Twitter ikuti sekarang: *********** @AasimahaLoan

  Saya adalah korban penipuan di tangan kreditor palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65.000.000 karena saya membutuhkan modal besar Rp. 5,5 miliar. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi dan bisnis saya hancur, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya. Saya tidak tahan lagi. 4 November 2019, saya bertemu dengan seorang teman lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. AASIMAHA ADILA MEMILIKI PERUSAHAAN PINJAMAN, yang akhirnya membantu saya dengan pinjaman besar untuk membayar hutang bank saya. Tolong, bantu saya untuk berterima kasih kepada ibu-ibu Muslim yang memberikan perusahaan pinjaman besar milik sendiri, pemilik pabrik dan individu pribadi untuk meningkatkan kehidupan dan bisnis mereka. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia. Jika Anda menginginkan pinjaman modal besar, Anda dapat menghubungi mereka dan melihat situs web mereka. Anda perlu tahu bahwa ada banyak scammer di blog ini yang tidak memiliki situs web di peta Google,. perusahaan pinjaman resmi AASIMAHA ADILA AHMED LOAN memberi saya pinjaman Rp5,5 miliar dengan tingkat bunga sangat rendah untuk 1% seiring dengan pinjaman berjangka dengan persetujuan cepat dan pencairan mendesak. Jika Anda menginginkan kapita investasi yang besar dan Anda ingin membayar hutang Anda, segera terapkan dan berbahagia seperti banyak orang di sini.
                                        Batas aplikasi di bawah ini

  E-mail: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
  WhatsApp ::: ************ + 447723553516
  Email saya; ***************** nenisyahir@gmail.com