SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Anina Di Nasihatkan Cermin Diri Dulu Sebelum Berhasrat Lawan Najib Di Pekan


Saya nasihatkan bekas Srikandi  Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Anina Saadudin supaya cermin diri dulu sebelum beriya-iya mahu tawarkan diri untuk lawan Perdana Menteri, Dato Sri' Najib Tun Razak di Parlimen Pekan pada PRU-14 ini. 

Saya harap Anina fikir balik tentang hasrat beliau itu. Ini kerana beliau  hanya ahli biasa semasa dalam UMNO. Maka tidak masuk dek akal tiba-tiba dia mahu lawan Presiden bekas partinya dulu. Jika dia bekas seroang pemimpin tertinggi UMNO mungkin ada munasabah juga. 

Saya nampak Anina hanya mahu mencari publisiti murahan untuk mencabar Najib di kerusi tradisinya  itu. Kekuatan Najib di Pekan sukar ditandingi oleh sesiapa pun kerana nama beliau sudah sinonim dengan pengundi di sini. Malah, beliau juga adalah anak kepada bekas Perdana Menteri yang merupakan Ahli Parlimen Pekan terdahulu, iaitu Allahyarham Tun Razak.

Anina boleh cuba bertanding dulu di kerusi Parlimen Langkawi, tempat asal beliau. Jika dia menang di situ, barulah berubah angin pada pilihan raya berikutnya untuk melawan Najib di Pekan. Namun jika kalah dan hilang deposit, maka tak guna berkokok untuk menentang Perdana Menteri di kawasan kubu kuat beliau. Ia pasti akan memalukan Anina sendiri sebenarnya. 

Dia sendiri telah dilucutkan jawatan Ketua Srikandi dari parti barunya (PPBM). Mana mungkin dia boleh menang di Pekan, sedangkan pemimpin sendiri tidak suka kepada beliau yang kononnya terlibat dengan skandal seks. Justeru, elok Anina muahasabah diri dan kenal pasti potensi diri terlebih dahulu daripada berangan-angan menentang Najib. 


Ini bukan kisah lagenda Mahsuri, ini kenyataan yang wajar diberi perhatian. Jangan buang masa, kumpul kekuatan dulu dalam parti barulah tanam impian dan cita-cita

Difahamkan, Bekas Senator dan Pengarah Komunikasi di Kementerian Kewangan Datuk Ezam Mohd Nor. turut menyuarakan hasrat bertanding di kerusi Parlimen Pekan pada PRU-14 ini nanti.  Pada Pilihan Raya Umum ke-13 lalu, Najib menewaskan calon PKR, Mohd Fariz Musa dengan majoriti 35,613 undi.


Mohd Shukri B Mohd 
Ramli @ Jamaluddin
(Blogger Cucumatkilau)

Penyelaras NGO
Angkatan Pembela Rakyat
[ A N G K A R A ]

0 Komen Artikel Ini: