SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Ubahlah: Rakyat Marhaen Sudah Jemu Dengan Ahli Politik Jenis "Cover Line" Biar Pun Tahu Kebenaran Hakiki !

 

Kenyataan yang dibuat oleh seseorang yang educated seperti Datuk Hussamudin Yaakob, Pengerusi Kumpulan Media Karangkraf. Saya agak terkejut juga dengan kenyataan ini, tapi bagi saya mungkin ada kebenarannya sebab orang politik bila naik jadi wakil rakyat ramai yang akan tutup mulut, kunci mulut, menikus, cover line dan tidak berani bersuara isu rakyat yang melibatkan parti  mereka.Bayanhkan jika parti mereka jadi kerajaan, terpaksa diam juga dan cari berbagai asalan untuk menutup isu2 yang didedahkan oleh rakyat. Kalau di Pahang ini, seperti isu pembalakan haram, isu tanah, isu lot-lot rumah, perlombongan haram serta macam2 lagi. Selagi boleh cover mereka akan cover line. Tengok saja dlm isu Musngb King  di Raub, saya hairan tiada langung kedengaran kenyataan daripada orang politik atau pegawai kerajan yang berjawatan..

Pakat menikus dan tidak berani dedahkan apa yang mereka tahu. Begitu juga isu pengondolan hutan di blkang Pejabat Hutan Bukit Seklau. Sampai skrg sy tak dengar seorang pun orang politik yg dedahkan siapa punya dalang yang jual tanah kerajaan tersebut kepada individu dengan harga lebih rendah dari pasaran. Hingga Jabatan Hutan tidak boleh buat apa2 atas alasan tanah itu milik individu. Walhal tanah asaplan adalah milikn kerajaan.

 Saya akan ambil tanggung jawab ini untuk menyatakan kebenaran biar agak pahit untuk ditelan. Sebab saya juga sama macam Datuk Hussamuddin Yaakob, benci dengan orang pilitik jenis "Cover Line". Sampai bila kita nak sembunyikan fakta dek kerana yang terlibat terpalit orang-orang kita. Rakyat harus berani untuk bangkit bersuara demi keadilan dan sebuah perjuangan harmoni. Ayuh, ubahlah !

Kredit to Tn Bashir Ghani atas info ini. #CMK 

#caknademirakyat #suararakyatsuarakeramat

0 Komen Artikel Ini: