SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Agak Pelik, Penyokong PKR Pahang Gempur Pejabat ADUN Bilut Yang Terpampang Lambang PKR Di Bentong !

 

Agak pelik PKR terjah pejabat ADUN Bilut yang ada logo PKR di Bentong. Kena hati-hati jangan smpai jadi isu besar pulak. Takut Cina DAP tak bagi undi kepada PKR kat Parlimen Kuantan dan Indera  Mahkota pada PRU-15 nanti.

Kena ingatlah, PKR menang besar kerana sokongan kaum Tionghua DAP solid kepada calon-calon mereka termasuk di kerusi DUN Semambu dan DUN Teruntum.

Malah isu yang telah disuarakan juga benda yang sama ditentang dek pejuang-pejuang tegar PKR ketika Anwar umum mahu terima ADUN lompat dari UMNO guna tiket PH pada PRN Melaka baru-baru ini.

Hasilnya, Tionghua tak undi PKR di sana. Awal-awal dah berbalah soal ADUN Lompat hingga Lim Guan Eng tak hadir ketika pengumuman oleh Anwar itu.

Bertindak bijak dalam politik, kalau DAP tarik sokongan terhadap PKR di Pahang, maka ada harapan kepada UMNO BN rampas kerusi Parlimen dan DUN yang sudah tiga penggal dimenangi PKR.

Ada benda yang Anwar salah dalam buat keputusan maka kena terimalah.. Contohnya macam isu penggunaan Logo PKR diganti dengan logo PH dan terima dua ADUN lompat itu sebagai calon PH. Benda ini juga yang dipertikaikan oleh pejuang-pejuang PKR ketika itu sebenarnya.

Tapi, aneh sampai boleh menyerang pejabat ADUN PH dari DAP iaitu YB Lee Chin Chen itu sendiri semalam. Selesaikanlah isu secara diplomasi. Sampai ada buat live dan ia beri keuntungan kepada parti lawan sebenarnya.

Dulu PAS terima DAP,  PKR dan AMANAH juga terima DAP... Kalau buang DAP... bagaimana jika BN pula bersama DAP? Saya rasa UMNO jadi semakin kuat dan boleh menakluki Putrajaya pada PRU-15 ini. Benda kecik, so selesaikanlah secara berhemah.

Pandangan peribadi ADUN Bilut jer pun, tak perlu kecoh sampai riuh satu negara. Jika situasi sebegini dipaparkan, mudahlah musuh atur gerakan untuk berlawan nanti.

Berpijaklah di bumi yang nyata dalam. politik. Usahlag jadi penjilat tegar sampai yang salah tidka boleh ditegur langsung oleh pihak lain.

Terimalah hakikat, Anwar juga bukanlah maksum sampai siapa saja yang keluarkan pendapat berbeza akan dituduh khianat kepada perjuangan. Ubahlah ! 

0 Komen Artikel Ini: