SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Iklim Politik Panas UMNO Maran "Sejuk Seketika", Viral Foto Dua Pemimpin Duduk Semeja Di PRN Melaka !

  

Ada hikmah PRN Melaka, akhirnya Ahli Parlimen dan Ketua UMNO Bahagian Maran yang selama ini dikatakan "perang dingin" akhirnya duduk semeja di sana. 

Foto berkenaan dikatakan telah viral sejak semalam dan menimbulkan berbagai persepsi dikalangan ahli akar umbi. 

Foto Ketua UMNO Bahagian Maran, Datuk Seri Shahaniza Shamsuddin dan Ahli Parlimen Maran, Datuk Seri Ismail Muttalib dilihat sedang "mengeteh" semeja bersama Ketua UMNO Bahagian Kuantan, Datuk Seri Ad Hamid Nazahar itu dilihat bagaikan "kiambang bertaut kembali", Biar pun tidak secara rasmi.

Umum mengetahui Shahaniza secara terbuka mengkritik Ismail gara-gara pemimpin itu mengeluarkan kenyataan menyokong kepimpinan Perdana Menteri PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini.

Beliau turut menyatakan UMNO Bahagian Maran menyokong penuh ketetapan yamg dibuat oleh Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO bahawa parti itu menolak kerjasama politik dengan Bersatu. Malah tidak setuju dengan Perdana Menteri PN, Muhyiddin ketika itu. 

Susulan insiden tersebut, UMNO Maran dilihat bakal berhadapan dengan masalah pada Pilihan Raya Umum Ke-15 nanti jika kedua-dua pemimpin terbabit tidak berdamai. 

At least ahli2 UMNO di Maran tidak kompius untuk buat pilihan  buang undi pada PRU-15 nanti. Saya suka tengok dua pemimpin besar Maran ini duduk satu meja. 

So salam perjuangan dari saya untuk mereka. Jika ini keadaannya, pasti sukar utk pembangkang menggugat kedudukan UMNO BN di Maran kali ini. 

Tak silap gaya kalau tiada Muafakat Nasional (MN) di Pahang dan UMNO bertanding atas jenama BN sama macam di PRN Melaka, maka besar kemungkinan dua DUN yang menjadi milik PAS  pada PRU-14 lalu iaitu DUN Chenor dan DUN Luit dapat dirampas balik oleh parti itu. 

Namun, satu persoalan timbul jika kedua pemimpin terbabit sudah berbaik semula, apakah nama Ismail akan kembali menjadi calon untuk kekal di kerusi Parlimen Maran pada PRU nanti?  #CMK

0 Komen Artikel Ini: