SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Kaya Di Dunia Hanya Sementara, Bukan Boleh Bawa Mati Tapi Akhirat Jua Kekal Abadi Selamanya !

 

Ada orang tanya saya, kenapa asyik dok fikir soal rakyat. Awak dah kalah pilihan raya, buat keje sendiri jer boss. Buat bisnes adalah untung boleh masuk. Terjah sana sini apa yg boss dapat?. Saya jawab mudah jer..kalah @ menang bukan halangan orang berjuang dan saya tidak kejar untung di dunia. 

Apa yang di kejar ialah untung diakhirat. Memang saya ni tak ada apa-apa jawatan, baik dalam kerajaan atau pun mana-mana anak syarikat (GLC). Sy juga bukan Wakil Rakyat atau Yang Berhormat. 

Namun saya terus berjuang sebab kita semua adalah WAKIL RAKYAT MARHAEN. So, Biarlah orang mahu kata apa pun asalkan perjuangan  diteruskan ! Dosa kita atas dunia dah banyak. 

Itu belum termasuk bab2 makan rasuah lagi.  Hulur sana, hulur sini nak ekjas projek. Sapu sana sapu sini ekjas projek balak, tanah, PLB, kontrak juta-juta. Under table, Allah nampak !

Nak jd kaya punya pasal, langgar habis walau  nama MELAYU ISLAM. Ini yang nak dibangga? 

Untung dunia pun bukan boleh bawak masuk kubur. Tinggal belaka. Kaya raya macam mana sekali pun, kain kapan juga dibawa. Lagi pun, kita semua adalah KHALIFAH Allah atas muka bumi ini. 

Maka tak salah kita membela rakyat, biarlah tak bergaji dan elaun pun atas dunia ni. Asalkan diakhirat akan dikira pahala oleh Allah.

Semua pahlawan Melayu mati tidak tinggalkan harta untuk anak cucu mereka. Walhal jika nak kaya mereka bersekongkol dengan penjajah je.

Sebab itu jangan disalahkan perjuangan saya dan rakan2 yang lain. Kami tidaklah mengejar apa2 pun kemewahan di duna seperti mereka !

Apa yang kami dapat ialah dihina, dicaci serta dituduh penderhaka, pengkhianat oleh mereka.

Samalah yang dilalui oleh para pejuang terdahulu! 

#CaknaDemiRakyat  #SuaraRakyatMarhaen✊

0 Komen Artikel Ini: