SELAMAT DATANG KE BLOG CUCUMATKILAU OFFICIAL | SEBARANG ADUAN DAN PERTANYAAN BOLEH PM 0 1 2 3 8 5 4 4 0 0 (CMK)

Kilang Papan Haram Terbongkar, Tapi Adengan Biasa Tiada Siapa Di Tangkap !

Inilah adengan yang biasa kita lihat di Pahang sebenarnya. Semua operasi yang dibuat gagal menangkap pihak bertanggungjawab. Kilang2 haram gagal, pembalakan haram itu pun gagal.

Inilah yang menghairankan rakyat. Mustahil yg terlibat boleh buat kerja haram dan gagal untuk ditangkap jika tiada orang dalam terlibat. Pihak berkuasa hutan sepatutnya siasat dalang yang berkenaan. 

Usahlah masih sajikan kegagalan demi kegagalan. Sampai bila nak berjaya, SOP mana? KPI mana? Sedaplah mereka yg terlibat.

Habis kayu balak dicuri, kerajaan tak dapat apa hasil, kemudian yang terlibat bebas pula gagal ditangkap. Persoalannya, adakah pencuri balak ini terdiri dari kalangan orang kampung biasa2 atau balaci2 tauke-tauke balak yang sudah siap urusan dari atas sampai ke bawah agar berikan laluan. 

Bila sudah selesai atau tinggal sedikit2 barulah pihak berkuasa buat operasi. Kononnya oeprasi sudah dijalankan, tetapi gagal tangkap mereka yang terlibat. Sampai bilakah semua ini mahu disajikan kepada rakyat? Sudah2lah tuu !

#CaknaDemiRakyat  #SuaraRakyatMarhaen

Sumber:

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2022/02/926663/kegiatan-kilang-papan-haram-terbongkar

0 Komen Artikel Ini: